Premsa

Javascript is required to view this map.
Música de banda per a tancar les Festes Majors de Xirivella

Les Festes Majors de Xirivella acaben este cap de setmana amb el Certamen de Bandes de Música que se celebrarà este dissabte a les 10 de la nit al carrer de Sant Antoni. Acturà la Unió Musical de Llanera de Ranes, la Unió Musical de Benetússer i el Cercle Instructiu Musical de Xirivella.

Amb esta trobada anual de música es posarà el punt i final a les festes Majors del 2017, després de prop de tres setmanes d'actes per on han passat milers de persones que ha disfrutat d'un ambient festiu i alegre. Uns actes que van començar al Barri de Sant Ramon i que han acabat a l'avinguda de la Pau.

El pregó va donar la senyal d'eixida i inici a les festes. Enguany l'acte va estar protagonitzat per les associacions i col·lectius locals, els representants dels quals es van convertir en pregoners i pregoneres de les festes. L'acte va estar amenitzat pel tabal i la dolçaina de la colla de Xirimiters de Xirivella, A contratemps i Gatzara. També va actuar la Muixeranga La Torrentina, de Torrent. L'acte va finalitzar amb la llum i els colors dels focs artificials dels Coeters de Xirivella.

Una de les nits més especials de les festes ha sigut la nit de les Figues, on la ciutadania ix al carrer a cuinar i torrar. La nit s'allarga fins al matí a plaça Gerardo Garcés amb la macrodiscomòbil. Durant eixa nit s'ha fet, un any més, la campanya "No sigues figa" que està promoguda per la UPPCA i el Centre Jove per a conscienciar els més joves del consum responsable d'alcohol.

La vesprada infantil d'enguany ha sigut molt especial ja que ha comptat amb la presència de la mascota infantil de les festes de Xirivella 2017. Un dels dies més destacats ha sigut les Paelles i Colles on l'arròs i els bons cuiners i cuineres han sigut els protagonistes omplint de gom a gom l'avinguda de la Constitució per a cuinar prop de 400 paelles simultàniament. En este cas també els serveis de neteja han funcionat correctament per tal que la zona quedara neta a l'endemà.

Un altre dels actes més esperats era la Marxa de Colors, que en esta segona edició ha congregat prop d'un miler de persones en una carrera divertida i apta per a tots els públics.

També s'ha repetit el Passeig per l'Horta amb l'actuació a l'Alqueria Serra de la cantant valenciana Eva Gómez amb les seues cançons de dona i terra.

Al Barri de la Llum i a Vicentica la Serrana també s'han succeït les festes on han destacat les paelles i colles i les activitats per als més xicotets de la casa com ara els unflabes.

Les festes s'han desenvolupat amb normalitat i no hi ha hagut cap incident destacable. Els agents de la Policia Local i els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, juntament amb els voluntaris i voluntàries de la Creu Roja, han treballat de valent per a garantir la seguretat en les festes.

Per a l'alcalde Ricard Barberà han sigut unes festes "molt participatives , diverses i respectuoses amb les nostres tradicions, unes festes en les quals tota la gent ha pogut disfrutar d'algun acte del seu gust o al seu barri". "Eixa és la línia que hem de continuar treballant per a aconseguir que cada any les festes siguen millors, que impliquen a més gent, cadascú amb els seus gustos, i que tinguen major projecció i sempre amb l'harmonia amb què les hem viscudes enguany. A partir d'ara tenim tot un any per a recollir propostes de millora i per a ampliar encara més les col·laboracions. No hem d'oblidar que les festes són cosa de tot el poble", conclou l'alcalde.

La regidora de Festes, Maria José García Grande, per la seua banda, ha destacat que estes festes han sigut "molt participatives gràcies a la implicació de les associacions i col·lectius. A més, la Policia Local, la Brigada d'obres, Protecció Civil i Creu Roja han aconseguit que les Festes Majors 2017 s'hagen viscut amb normalitat i en harmonia, tractant de conciliar festa i descans". "Des de l'Ajuntament hem d'agrair l'esforç dels voluntaris i voluntàries que han fet possible que tot el poble haja viscut unes festes agradables al carrer", explica la regidora.

Activitats a favor del clima per a la Setmana de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat de Xirivella començarà el dia 22 de setembre i finalitzarà l'1 d'octubre. Durant estos dies, la iniciativa impulsada per la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, que dirigix Boro Montroy, organitza una sèrie d'activitats per a conscienciar de la importància d'optar pel transport públic amb l'objectiu de lluitar contra el canvi climàtic.

L'inici serà el dia 22 de setembre amb motiu del dia sense cotxe. A partir del 18 i fins este dia, qualsevol pot arreplegar un bitllet d'autobús gratuït, subvencionat per l'Ajuntament, en algun dels cinquanta comerços col·laboradors per a poder anar en autobús durant tot el dia 22. La llista de comerços es pot consultar a la web de l'Ajuntament de Xirivella.

El dia 23 hi haurà una marxa ciclista, que començarà a les deu i mitja del matí a la porta de l'Ajuntament, amb gent d'Alaquàs, Aldaia i Xirivella, que sumen més de cent mil persones entre els tres municipis, per a demanar una connexió digna amb València i per a reivindicar el dret a una mobilitat segura i sostenible. El dia 24 hi haurà un taller gratuït per a totes les edats per a aprendre a anar en bicicleta a les 11:00 del matí a la plaça Gerardo Garcés.

Del dia 25 fins al 29 de setembre, l'alumnat de cinqué i sisé de Primària de totes les escoles de Xirivella tindrà l'oportunitat de guanyar una bicicleta en un concurs de dibuix amb el lema "Ens movem pel clima". Es repartiran 3 bicicletes com a premi: una per cada curs i una altra per a l'alumnat de necessitats educatives especials. Els participants han d'entregar el dibuix en la seua escola abans del dia 29. Les bases del concurs es poden consultar a la web de l'Ajuntament de Xirivella.

El dia 30 es presentarà i es repartirà el nou mapa d'itineraris per l'horta de Xirivella i després es recorrerà una de les rutes amb la bicicleta. La trobada serà a les 10.30 del matí a la porta del parc Pablo Iglesias.

La Setmana de la Mobilitat finalitza l'1 d'octubre amb una marxa a peu solidària contra el càncer. El recorregut serà de quatre quilòmetres i l'eixida serà a la plaça de la Concòrdia a les deu del matí. Per a participar en la carrera, s'ha de comprar un dorsal per tres euros en algun dels cinquanta comerços col·laboradors del 25 al 30 de setembre.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibiliat, Boro Montroy, convida a tots i totes a participar en la Setmana de la Mobilitat que estarà plena d'activitats encaminades a conscienciar en la importància d'optar per una mobilitat activa i col·lectiva, promovent els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

Montroy explica que "és necessari reivindicar el nostre dret a una mobilitat segura i sostenible amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2, lluitar contra el canvi climàtic i assolir un estil de vida i un medi ambient més saludable".

L'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, expressa que "en esta legislatura s'ha dignificat la celebració de la Setmana de la Mobilitat a Xirivella i que s'ha de continuar per eixa línia". "La col·laboració de l'Associació del Comerç i la incorporació de la marxa solidària pel càncer reflectix la importància i transversalitat de la mobilitat a Xirivella".

Interpret@ triomfa en les festes de Xirivella

L'edició dotzena d'Interpret@, el concurs de joves intèrprets de Xirivella, ha congregat este passat divendres 8 de setembre un gran nombre d'assistents a la plaça Gerardo Garcés. Una gala que ha reunit a catorze finalistes seleccionats després d'un càsting realitzat per l'organització Xirivella Sona.

Enguany, com a novetat, es va comptar amb dues categories en el concurs: junior (fins a dotze anys d'edat) i absoluta (fins als trenta-quatre anys). Açò ens va deixar una gala plena de bona música i d'intèrprets que, des de diferents estils i posades en escena, van configurar una gala divertida i atractiva.

Les guanyadores d'esta edició, totes dones, van ser Melani García en la categoria junior, amb Anastasia Senko com a finalista, i Amparo Quilis en la categoria absoluta, amb Nyla Rodrigo com a finalista del certamen.

El jurat estava format per representants del món de la música: la guanyadora de l'any passat, Andrea Soto, Paco Del Hom i Raul Ogalla, la producció musical amb Julio Valdemosillas, la ràdio amb Juan Carlos Lozano, així com el propi Ajuntament de Xirivella amb el regidor de Joventut, Ivan Tugues, com a president del jurat, i Rafa Moriel com a secretari.