Premsa

Javascript is required to view this map.
Xirivella efectua noves actuacions i reparacions als col·legis

L'Ajuntament de Xirivella, a través de la Brigada d'obres, ha dut a terme diferents actuacions de millora i manteniment als col·legis del municipi. Les obres que s'han realitzat contemplen la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua al Rei en Jaume, la reparació del sostre de la casa del conserge del Miguel de Cervantes i la baixada dels lavabos en el Antonio Machado.

Els lavabos del col·legi Antonio Machado s'han deixat a la mesura reglamentària de seixanta centímetres ja que, fins ara, els xiquets i xiquetes havien d'utilitzar una banqueta per a arribar a l'aixeta. També al pati del Gregori Mayans s'han instal·lat els lavabos que havia comprat el col·legi. D’esta manera, l’alumnat podrà rentar-se les mans sense cap dificultat.

D’altra banda, al centre educatiu Miguel de Cervantes s'ha impermeabilitzat el sostre de la casa del conserge i s’han canviat dos portes d’emergència del gimnàs. A més, al col·legi Rei en Jaume s’ha renovat la xarxa d’abastiment d’aigua, de 250 metres de llargària, i ha tingut un cost al voltant de vint mil euros.

L’obra al Rei en Jaume l’ha realitzat una empresa. No obstant, totes les demés actuacions les ha dut a terme la Brigada d’obres durant les vacances de Nadal, que està a càrrec de la regidoria d’Infraestructures Bàsiques dirigida per Vicent Sandoval.

L'objectiu d’estes actuacions ha estat condicionar les instal·lacions dels centres educatius per a tot l'alumnat i el personal docent. “Són qüestions urgents i altres que venen de lluny i que milloren els centres escolars buscant com sempre el benestar de les comunitats educatives”, ha expressat la regidora d’Educació, Encarna Martí.

Per la seua banda, l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha destacat “la continuïtat en el suport a la comunitat educativa per tal de millorar les condicions de l’ensenyança en els centres educatius“.

L'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, acompanyat pel primer tinent, Michel Montaner, i representants de la Federació d'Associacions Veïnals Silvel·la de Xirivella, José Luis Sanz i Paco Magro, s'han reunit este dilluns amb els tècnics responsables de les obres del túnel que connectarà l'A-3 amb la V-30.

L'encontre, organitzat a la Demarcació de Carreteres, que depén del Ministeri de Foment, ha sigut motivat per les queixes dels veïns i veïnes de l'avinguda Riu Túria per les molèsties que estan ocasionant les obres.

«Ha sigut una reunió profitosa i cordial on els tècnics de Demarcació han pogut donar resposta de primera mà les queixes ciutadanes. L'Ajuntament sempre estarà al costat dels veïns i les seues reivindicacions», ha assegurat l'alcalde.

Els representants veïnals, acompanyats per l'administrador d'algunes de les finques de vivendes més afectades, José Javier Herraiz, han explicat que els propietaris estan patint vibracions constants, fins i tot a la nit. A més, s'han detectat clevills en alguns habitatges. Des de la Demarcació s'assegura que si després de la investigació pertinent els perits conclouen que eixos desperfectes són conseqüència directa de les obres, s'assumirà el cost de la reparació.

Mentrestant, les obres avancen a bon ritme i es treballa perquè acaben a finals del mes de febrer, segons s'ha informat en la reunió. En estos moments ja han acabat les obres nocturnes.

Tant els representants veïnals com de l'Ajuntament han lamentat que l'eixida del nou túnel no s'haja allargat uns metres més per a salvar del tot les finques de vivendes de l'avinguda del Riu Túria i han exigit que la instal·lació de panells acústics i l'asfalt fonoabsorbent es faça abans que la via s'òbriga al trànsit.

Els tècnics de la Demarcació, per la seua banda, han assegurat que quan estiga en funcionament el túnel permetrà una millora substancial en l'ordenació del trànsit a Xirivella, ja que s'evitarà que els camions passen permanentment per la rotonda d'entrada a la població per l'avinguda de la Pau i per la plaça d'Espanya.

Xirivella dissenya un Pla de Mobilitat Sostenible amb la participació de la ciutadania

L'Ajuntament de Xirivella ha posat en marxa un procés participatiu per a elaborar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi (PMUS). Es tracta d'una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat coordinada amb la de Participació Ciutadana per a implicar a persones i entitats en el disseny de la mobilitat en Xirivella per tal de prioritzar formes de desplaçament saludables i sostenibles.

Amb este objectiu s’estan fent tallers i sessions presencials amb els diferents col·lectius, a més del Consell Sectorial de Medi Ambient i els Consells de Barri al llarg de tot el mes de febrer.

També es vol conéixer les necessitats específiques de la gent jove i per això es faran fins a 8 sessions participatives amb l'alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius. Al finalitzar estes sessions, es convocaran els fòrums de mobilitat jove de cadascun dels dos instituts de la localitat.

Paral·lelament als tallers presencials, s'ha posat en marxa una plataforma virtual on de manera individual qualsevol veí o veïna pot aportar propostes sobre mobilitat i debatre les d'altres persones fins el pròxim 28 de febrer, a través de la icona habilitada a la web de l’ajuntament.

Una vegada validades tècnicament les propostes ciutadanes presentades al llarg del procés, es presentaran i debatran en el Consell Sectorial de Medi Ambient, el pròxim 27 de març, per a donar pas a la seua presentació al Ple ordinari.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, ha explicat els eixos estratègics per al debat i l’elaboració de propostes per al PMUS. "L’objectiu és crear una ciutat més amigable per a vianants i ciclistes, millorar la interconnexió amb l’entorn i prioritzar el transport públic per fer-lo més efectiu. Tot això des d'una perspectiva de gènere, tenint en compte les necessitats de mobilitat dels joves i les demandes veïnals”, ha destacat el regidor.

Per la seua banda, l'alcalde Ricard Barberà, ha animat a la ciutadania a participar en l'elaboració del PMUS aportant idees i debatent propostes tant de manera presencial com virtual. «Es tracta d'una bona oportunitat per a escoltar la ciutadania i debatre propostes i idees que milloren la nostra qualitat de vida. D'esta manera, tornem a les persones un protagonisme perdut en els últims anys per la irrupció massiva dels vehicles motoritzats", ha assegurat l'alcalde.

El Young Moving aconsegueix dos insercions laborals

El "Young Moving" ha aconseguit que dos alumnes hagen trobat un lloc de treball. Este programa per a la inserció sociolaboral de joves en el que han participat 24 joves d'entre 16 i 25 anys ha tingut lloc des de setembre fins a desembre al Centre Jove i a la Casa de la Dona.

La Fundació de Treballadors de la Siderúrgia Integral ha realitzat este curs que ha estat finançat per la Generalitat Valenciana i Fons Social Europeu. L'Ajuntament de Xirivella, des del departament de Serveis Socials, ha fet el seguiment i ha treballat de forma coordinada amb la Fundació per a seleccionar el personal.

El curs ha tingut un gran pes pràctic però també una part teòrica relacionada amb l'orientació laboral, com encarar una entrevista o presentar un currículum, o les claus per atendre satisfactòriament un client.

Les empreses en les que l’alumnat han pogut fer les pràctiques no laborals han sigut Horno Pastelería Violeta, Pinturas Magenta, Cafetería Lo Infinito, Digital Web Spain a València o Supermercados Consum.

Des de l’Ajuntament de Xirivella ja s’està treballant per a fer realitat un nou curs per a que més joves tinguen l’oportunitat d’aconseguir un contracte laboral.

Xirivella s'adhereix al pacte  contra la violència masclista

L'Ajuntament de Xirivella s'ha adherit al pacte valencià contra la violència de gènere i masclista que pretén ser un compromís institucional i social en la lluita contra tot tipus de violències masclistes, en totes les seues vessants. Esta adhesió es va aprovar en l'últim plenari del consistori celebrat el passat 21 de desembre a proposta de la Regidoria d'Igualtat.

Al Pacte es reflexa que les violències masclistes són fruit de la persistència de desigualtats entre les dones i els homes pròpies del sistema patriarcal, tot reconeixent estes desigualtats com un problema social estructural i fent palesa de la necessitat d'intervindre en conseqüència.

Amb la seua adhesió, l’Ajuntament de Xirivella evidència un cop més el seu compromís contra les violències masclistes independentment de la seua intensitat. Un compromís que es plasma en una coneguda i reconeguda trajectòria en la prevenció, detecció i atenció a la violència masclista, i que va propiciar que el municipi rebera el passat mes de novembre el premi Cèlia Amorós de la Diputació de València. Este premi és un reconeixement públic a la tasca que es realitza en el municipi en este àmbit i en la qual la Casa de la Dona es consolida com un referent en tant que espai d’atenció professional i multidisciplinar a les dones que han patit esta violència.

La regidora d’Igualtat, Isabel Garcia, ha explicat que ‘‘esta adhesió reforça el compromís de l’equip de govern amb la lluita contra la violència de gènere així com l’atenció i protecció de les víctimes’’.

L’alcalde, Ricard Barberà, ha assegurat que ‘‘és una conseqüència lògica del treball que s’està fent des de l’Ajuntament’’. Barberà ha destacat l’esforç ‘‘per millorar la coordinació entre els diferents departaments que atenen a les víctimes, ja siga la Casa de la Dona, Serveis Socials o Policia’’.