Immigració

Servicis municipals en matèria d'immigració

- Servici de Psicologia Comunitària i Educativa

Este servici s'oferix a la Casa de la Dona. Allí s'encarreguen de la valoració dels xiquets i xiquetes que arriben al municipi en edat escolar. Es fa una entrevista prèvia amb el futur alumne, en la qual s'arrepleguen dades rellevants, com ara escolarització anterior, vacunes, al·lèrgies, especialitats a l'hora de menjar determinats aliments, adequació del seu entorn per l'estudi, relacions amb xiquets i xiquetes de la seua mateixa edat, així com altres dades personals.

C/ Miguel Hernández, 26 (Casa de la Dona)

Tel. 96 133 34 19 

 

- Assessorament jurídic en estrangeria

Es du a terme a l'edifici de Servicis Socials. Un advocat cobrix les demandes d'informació, i orienta i assessora sobre temes administratius. També resol dubtes quant a normativa i disposicions referents a la legislació sobre estrangeria.

Este servici s'oferix els dimarts, de 9:30h a 13:30h.

C/ Cervantes, núm. 22    Tel. 96-383 02 79 // 96-383 79 10  (cita prèvia) 

 

- Centre Públic de Formació de Persones Adultes Enric Valor (EPA)

Pel que fa als servicis municipals que s'oferixen per al col·lectiu estranger d'edat adulta, es troba l'EPA, que a més d'oferir als immigrants els cursos d'idiomes i d'informàtica ordinaris en què participen la resta de ciutadans, també oferix un curs de castellà adreçat a estrangers de parla no hispana. Este curs és gratuït. Les classes solen ser de seixanta persones, aproximadament, i es corresponen amb el calendari escolar. La superació d'este curs comporta l'expedició d'un certificat homologat.

Uns altres servicis per a immgrants que es fan a Xirivella:

-  Associació de Veïns  Montealegre i adjacents

Impartixen cursos de castellà per a estrangers. Tenen dos nivells, elemental i mitjà, d'aproximadament 15 persones cadascun, tenen una duració de 9 mesos, que coincidix amb el calendari escolar, i es fan al centre municipal Ernest Lluch, són totalment gratuïts.


Amb les persones immigrants, a més dels cursos, fan excursions o eixides pel municipi per tal que observen la vida quotidiana: funcionament del mercat, de l'ambulatori, del banc, etc. A més a més, els expliquen quins són els tràmits que han de fer quan arriben al municipi.

IES

Hi ha un programa “Alumne Acompanyant” o alumne mentor. A més de la presentació inicial al grup o classe a què ha sigut assignat l'alumne que s'incorpora, l'alumne acompanyant és un adolescent que s'ha designat, normalment de la mateixa nacionalitat,  perquè acompanye durant els primers dies l'alumne nouvingut, per tal que este puga comunicar-se amb més fluïdesa si desconeix les nostres llengües. Este programa es du a terme tant a l'IES Ramon Muntaner com a l'IES Gonzalo Anaya.

Creu Roja

Hi destaquen els cursos de castellà per a estrangers. Tenen també una duració d'un curs escolar, només tenen un nivell d'aprenentatge i són grups de 10 persones, aproximadament. En este cas, el títol o certificat de realització sí que està homologat. La resta d'accions que desenvolupa l'associació afecten el col·lectiu immigrant de la mateixa manera que afecten els ciutadans que es troben en situació d'especial vulnerabilitat, per la qual cosa també poden beneficiar-se'n si la seua situació ho requerix.

Notícies

  • COMUNICAT CONJUNT DE L'AJUNTAMENT DE XIRIVELLA I LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS VEÏNALS

    Este dilluns 27 de març de 2017 membres del Govern municipal de Xirivella, encapçalats per l'alcalde Michel Montaner, s'han reunit amb els tècnics de la Demarcació de Carreteres. A la trobada també han acudit representants del Partit Popular i de la Federació d'Associacions Veïnals.

    Després d'esta reunió, l'equip de Govern comunica que:

  • Els escolars participen en el certamen "De viva veu"

    L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria de Cultura, Educació i Normalització Lingüística, s’ha afegit al projecte “De viva veu”, un certamen literari de lectura en veu alta dirigit als escolars que se celebrarà este divendres 31 de març a les 18 hores al Teatre Auditori de la localitat.


Veure totes les notícies  

Síguenos / Segueix-nos

Escriu a l’alcaldeL'oratge a Xirivella