Resum d'actes commemoratius pel 25N a Xirivella 04/12/2017

Els tallers de prevenció de la violència de gènere de la Casa de la Dona a l’IES Ramon Muntaner han posat fi a les activitats programades en el marc del 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència a les dones. Aquests tallers, realitzat la setmana del 27 de novembre als diferents grups de segon de l’ESO, han abordat l’origen de la violència de gènere, en què consisteix aquesta violència, les seves diferents manifestacions i el seu cicle.

Així mateix, s’han tractat els mites de l’amor romàntic i s’han exposat les característiques que ha de tindre una relació sentimental saludable. L’alumnat s’ha mostrat molt interessat i participatiu en els diferents tallers.

A més d’aquests tallers, el marc del 25 de Novembre s’han realitzat al voltant de deu activitats de sensibilització dirigides a la ciutadania del municipi i organitzades per la Comissió d’Igualtat de la Casa de la Dona. Entre d’altres, s’han dut a terme presentacions de llibres, exposicions fotogràfiques, i s’ha realitzat un acte amb el títol “Històries de superació” en la que una dona supervivent de violència de gènere va exposar la seva experiència tot emfatitzant el procés de recuperació i ampoderament viscut de la mà de les organitzacions feministes del municipi i la Casa de la Dona.

Així mateix, el dia 23 de novembre el municipi de Xirivella va rebre el premi Cèlia Amorós de la Diputació de València per la qualitat i coordinació existent en matèria de violència de gènere.

El 24 de novembre va tindre lloc la manifestació que va recórrer els carrers de Xirivella acompanyada per la colla de Xirimiters i la batucada Dona Kumbá. La manifestació, cada any més nombrosa, va estar encapçalada per l’alcalde del municipi i va aglutinar a més de 200 persones. L’acte va finalitzar amb la lectura del manifest i un recordatori a les dones i criatures assassinades durant l’any 2017 a l’Estat espanyol.

Síguenos / Segueix-nos