Xirivella aposta per l'estalvi energètic i l'estabilitat econòmica 07/04/2017

El ple de l'Ajuntament de Xirivella, reunit en sessió extraordinària este dijous, ha aprovat l'adhesió al nou pla del Ministeri d'Hisenda per a consistoris amb liquidació negativa en l'exercici 2015. Esta iniciativa permet una carència de tres anys del pagament del pla d'ajust aprovat el 2012, sempre que es duga a terme un pla de sanejament.

Este nou pla permetrà un estalvi de prop de 600.000 euros en la factura energètica corresponent a l'enllumenat públic en els propers 4 anys, a més es pagarà al voltant d'un milió d'euros de factures pendents i es millorarà el període mitjà de pagament a proveïdors.

A més, este pla permetrà que l'Ajuntament rebaixe la pressió fiscal prevista en el pla d'ajust aprovat per l'anterior govern local.

Segons el regidor d'Hisenda, Rubén Langa, «el pla econòmic permetrà, d'una banda, pagar els proveïdors i d'una altra, rebaixar la pressió fiscal prevista en l'anterior pla d'ajust. L'equip de govern ha actuat amb responsabilitat perquè, a més, ha de facilitar inversions per valor de 700.000 euros que suposaran una rebaixa important en el rebut de l'enllumenat públic».

El pla de sanejament preveu un creixement sostingut de l'1 per cent, tant en ingressos com en despeses i alhora garantix els estalvis suficients per aconseguir els objectius proposats per l'equip de govern.

Este pla ha comptat amb el suport de tots els grups amb representació al ple, a excepció d'Esquerra Unida, el regidor del qual ha votat en contra.

Síguenos / Segueix-nos