Xirivella reivindica la posada en marxa de l'Autoritat de Transport Metropolità 19/07/2017

Xirivella reivindica la posada en marxa de l'Autoritat de Transport Metropolità

L'alcalde Ricard Barberà i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, han participat en la jornada sobre Mobilitat Sostenible i qualitat de l'aire a València i l'àmbit metropolità, organitzada este dimarts a la ciutat de València.

Ricard Barberà ha reivindicat la posada en marxa, com més prompte millor, de l'Autoritat de Transport Metropolità com a vertader ens de planificació de les xarxes i control de les empreses que gestionen serveis de transport públic, com ara autobusos i trens. "Estem confiats però al mateix temps vigilants perquè este ens no es convertisca en una quimera i que realment treballe en la millora del servei públic per a la ciutadania", ha assegurat l'alcalde qui ha destacat la deficient connexió de Xirivella, Aldaia o Alaquàs amb València que existix en estos moments.

"No tenim metro i les línies d'autobusos són totalment deficitàries amb concessions caducades. Parlem d'un espai de l'Horta Sud utilitzat com a àrea de servei per a la construcció de les infraestructures de València ciutat, però que no es beneficia d'elles com l'aeroport, el nou llit del Túria, l'A-3 i la V-30. Xirivella patix un deute històric", conclou l'alcalde.

Per la seua banda, el regidor Boro Montroy ha explicat que es continuarà treballant per potenciar Xirivella com a Ciutat 30 i sense semàfors, augmentant les vies les vies ciclistes i senyalitzant les principals artèries del nucli urbà. «Treballem per una ciutat amable, segura i sostenible. Per això ja impulsem la Setmana de la Mobilitat amb xarrades, campanyes d'abonaments a bicicletes o la reivindicació de la connexió del carril bici de Xirivella amb el de València per l'avinguda del Cid», assegura el regidor.

També s'ha parlat de l'avantprojecte de modificació de la V-30 del Ministeri de Foment contra el qual es van manifestar 3.000 persones a Xirivella en març pels problemes que generaria al municipi. Tot i que verbalment els tècnics de la Demarcació de Carreteres asseguren que l'accés de la V-30 per la plaça d'Espanya no es tancarà, el Ministeri encara no ha presentat el projecte que incloga esta ni cap de les altres reivindicacions destinades a fer sostenible la via i que genere el menor impacte possible als municipis per on passa.

En l'acte han participat l'alcalde València, Joan Ribó; el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi; l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján; i l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, entre d'altres representants municipals i de la Diputació.

Síguenos / Segueix-nos