961 839 000: telèfon addicional per a sol·licitar cita telemàtica amb el centre de salut

- El número 961 839 000 serveix per a demanar, canviar o anul·lar la cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria - Es tracta d'un servei complementari a la web i a l'APP GVA+Salut; i està atés per fins a 200 locutors/es

(Xirivella, 11/11/20) La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat la línia addicional 961 839 000 per a reforçar l’accessibilitat telefònica als centres de salut. El número de telèfon 961 839 000 funciona des de les 8.00 hores fins a les 20.00 hores tots els dies de la setmana i es pot recórrer a ell per a demanar, modificar o anul·lar cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria d’Atenció Primària.

Es tracta d’una solució complementària mentre la Conselleria de Sanitat articula una centraleta per a tota l’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana.

La ciutadania, en cas d’experimentar dificultats per a contactar amb el seu centre de salut en el telèfon habitual, pot optar per cridar al número de telèfon 961 839 000.

La línia està atesa per fins a 200 locutors/es i presta el mateix servei que la web o l’APP GVA +Salut, és a dir, telefonant al 961 839 000 es pot sol·licitar, canviar o anul·lar la cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria.

La persona interessada concerta amb el/la operadora un dia i una hora i, en el moment convingut, rep la trucada del seu metge/sa de família, pediatra o infermer/a. Es tracta d’assistència telemàtica perquè la presencial, per a preservar la seguretat tant de pacients com de professionals, es reserva a casos urgents, no demorables o a aquells que els i les professionals sanitaris consideren necessaris.

A més, quan el o la pacient no pot desplaçar-se al centre de salut, són els i les professionals sanitaris els qui acudeixen al domicili.

En aquells supòsits en què, per circumstàncies excepcionals, la persona interessada no aconseguisca cita prèvia amb el seu centre de salut a través del telèfon 961 839 000, s’articularà un mecanisme addicional perquè siga el centre de salut el que contacte amb la persona sol·licitant.