Formulari d’acollida

Si vols participar i estar informat de les activitats d'acollida o si vols ser família acollidora, ompli el formulari que trobaràs en esta mateixa pàgina.

FORMULARI D’ACOLLIDA DE MIGRANTS (fes clic ací)

L’Ajuntament de Xirivella s’ha posat a disposició de la Generalitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acollida de les persones migrants del vaixell Aquarius. Així ho ha comunicat l’alcalde, Ricard Barberà, a les institucions esmentades i a diverses ONG municipals.

L’ajuda del consistori consistiria en la cessió d’espais municipals per a l’acollida i destinar recursos de la Regidoria de Benestar Social. També s’ha començat a coordinar les famílies i entitats disposades a acollidor estes persones. De fet, l’Ajuntament ha habilitat un formulari per a aquelles persones o organitzacions que vulguen col·laborar de manera voluntària. Per a més informació s’ha habilitat el mail cooperacio@xirivella.es i la Generalitat ha obert la línia 96 342 80 99.

Els treballs de coordinació d’esta acció els du a terme l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà. «Necessitem una visió solidària i compromesa del món. Els que hui fugen de la guerra i la misèria podríem ser nosaltres mateixos. De fet ja ho vam ser en dècades anteriors quan alguns dels nostres fugien de la guerra civil i després de la dictadura franquista a França o altres llocs del món», ha explicat l’alcalde.

Xirivella es va sumar a la xarxa de ciutats d’acollida el setembre de 2015, en aquell cas davant la tragèdia humanitària que, encara hui, patixen milers de persones de Síria i d’altres països fronterers amb Europa.