Atenció a les víctimes de violència de gènere

Xirivella reprén el servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere a partir de la setmana que ve.

L’Ajuntament de Xirivella reprendrà el servei d’atenció jurídica a dones que patixen violència de gènere a partir de la setmana que ve. El servei s’ha hagut d’interrompre poc més d’una setmana per la finalització del contracte amb l’entitat que el proveïa i que, segons el personal de diferents departaments tècnics, no es podia prorrogar.

L’Equip de Govern ha decidit donar els primers passos per a dotar el servei d’atenció amb personal propi, però de moment esta atenció la prestarà un equip de professionals externs.

L’alcalde Ricard Barberà ha explicat que «ha sigut una decisió dolorosa pel que fa a la persona que venia prestant el servei. Teresa Alcalá és una gran professional a qui agraïm el seu esforç i dedicació, sobretot amb els casos més durs que ha hagut d’afrontar. Però tècnicament era impossible continuar comptant amb ella».

Barberà ha assegurat que l’Equip de Govern hauria desitjat que amb la finalització de l’actual contracte, les persones que donen este servei foren les definitives. «Això no podrà ser i durant una temporada el servei serà prestat de forma provisional per un equip extern d’experts en la matèria fins que siga possible donar-lo amb personal funcionari de l’Ajuntament. Volem que el servei d’assessorament jurídic a dones en situació de violència de gènere es consolide definitivament com un servei públic i de qualitat per a Xirivella», conclou l’alcalde.

La regidora d’Igualtat, Isabel García, per la seua banda, ha agraït el treball de Teresa Alcalá durant els últims anys. «Ara el que més ens preocupa és l’atenció jurídica de les dones que acudixen a la Casa de la Dona i esperem que amb este nou servei es puga satisfer les demandes ja que l’equip de professionals que atendrà el servei té experiència en l’atenció a víctimes de violència de gènere», explica la regidora.