Brot covid19: comunicat de l’Ajuntament

(Xirivella, 23/07/20) El dimarts, 21 de juliol, la Conselleria de Sanitat va fer pública la detecció d’un “brot social” de coronavirus originat en una festa d’aniversari celebrada a Xirivella la setmana passada amb assistència de públic juvenil. Eixe dia es va informar de tres casos positius confirmats i es va anticipar que s’estaven rastrejant els contactes de les persones contagiades amb la finalitat de practicar-los proves PCR i evitar una eventual cadena de transmissió descontrolada.

Hui, dijous 23 de juliol, la Conselleria de Sanitat informa que, després de la realització dels tests, han aflorat altres nou casos positius, amb el que s’eleva a dotze el total de contagis relacionats amb aquest brot. En aquestes circumstàncies, l’Ajuntament de Xirivella manifesta el següent:

1. El brot està sent controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries, amb participació del personal de rastreig adscrit a la Conselleria i els professionals del Centre de Salut local.

2. Per les dades facilitades fins ara, no ens consta que es tracte d’un focus de contagi massiu ni descontrolat, i molt menys que existisca transmissió comunitària en el municipi. Entenem, amb les dades rebudes en data de hui, que els protocols establits per a fer front a la pandèmia estan funcionant adequadament.

3. Es trasllada a la població un missatge de calma, prudència i responsabilitat, demanant-se a la ciutadania que observe escrupolosament les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de màscara, distància social i higiene constants. La més eficaç eina contra la propagació del virus és una actitud personal responsable i respectuosa amb els altres.

4. El govern municipal manté contacte permanent amb la Conselleria de Sanitat i rep dades actualitzades de l’evolució del brot. En data de hui, no se’ns ha sol·licitat ni aconsellat l’adopció de cap mesura restrictiva, més enllà de les restriccions vigents en la nova normalitat. En paral·lel, s’informa l’oposició de quantes novetats es reben sobre aquest tema per part de l’autoritat sanitària.

5. L’Ajuntament de Xirivella ha llançat en les últimes hores una efectiva campanya de conscienciació instant a la població a fer un ús incondicional de la màscara en la via i espais públics, i ha intensificat la vigilància policial i les sancions per incompliment.