Comunicat conjunt de l’AMPA, CEIP Miguel de Cervantes i Ajuntament de Xirivella

L’AMPA, la direcció del centre del CEIP Miguel de Cervantes i l’Ajuntament de Xirivella comuniquen:

Dijous passat 20 de setembre es van reunir en l’Ajuntament per a explicar tècnicament en quina situació es troben les obres realitzades este estiu d’eficiència energètica que han suposat una inversió en el centre per part de la Diputació de València d’un total de 211.000 euros.

En la reunió van estar presents, l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, la regidora d’Educació, Encarna Martí, el director del centre, Francisco J. Giner, l’inspector d’Educació, Rafael Atienza, responsables tècnics del departament d’urbanisme de l’Ajuntament i representants de l’AMPA. Tots els presents van arribar a la conclusió de la necessitat de transmetre de la millor manera possible la informació de les actuacions en el Cervantes perquè tota la comunitat educativa estiga al corrent.

La regidoria d’Educació, juntament amb els responsables tècnics de l’àrea d’urbanisme, van explicar l’estat de totes les obres realitzades i de les quals estan en marxa en el CEIP Cervantes. En primer lloc, les obres realitzades durant el mes d’agost sobre eficiència energètica (canvi de finestres) de la Diputació de València, que estan acabades excepte qüestions previstes que s’acaben dins del termini d’execució del contracte. Sobre este tema es va informar que esta setmana passada ja s’estaven arreglant les persianes d’infantil, treballs que es culminaran dijous vinent, i la brigada d’obres de l’Ajuntament iniciarà els treballs esta setmana per a tapar i lluir l’obra que ha quedat al descobert en canviar les finestres, amb una previsió de treball de quinze dies.

Tant l’AMPA com la direcció del centre han transmés la preocupació de les famílies, demanen celeritat en la finalització de les obres perquè el seu objectiu és vetlar perquè l’alumnat estiga en les millors condicions possibles i que les famílies estiguen tranquil·les. L’Ajuntament també entén i compartix esta preocupació i va manifestar el seu compromís en este sentit de comprovar tècnicament que tot estiga correcte i que es mantinga la seguretat de l’alumnat. L’AMPA va demanar a més que es treballe sense l’alumnat davant per a mantenir la seua seguretat.

D’altra banda, es van explicar els problemes en la façana, sobre els quals l’Ajuntament de Xirivella va fer una actuació urgent amb una empresa en les vacances escolars del mes d’abril amb una inversió de més de 7.000 euros amb el compromís que el CEIP Miguel de Cervantes fóra prioritat en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

La part tècnica va explicar en quina situació està este projecte, que preveu més actuacions en el centre, amb un pressupost de més d’1 milió d’euros. Amb l’aprovació del Ple municipal, s’està treballant amb la Conselleria per a poder tenir delegada la competència d’obra i poder licitar-la. Es tracta d’una obra de gran envergadura sobre la qual l’Ajuntament es va comprometre a mantenir informada a la comunitat educativa perquè estiga al corrent dels avanços que es vagen produint. L’AMPA va demandar un seguiment tècnic amb visites periòdiques per a garantir la seguretat de les façanes.

Totes les parts van manifestar que és responsabilitat de tots treballar per un mateix objectiu: tenir un edifici digne i la millor educació per a l’alumnat de Xirivella.

 

Xirivella, 24 de setembre del 2018