Comunicat de l’Ajuntament de Xirivella sobre el CEIP Miguel de Cervantes

L’Ajuntament de Xirivella, d’acord amb la inspecció realitzada pels tècnics municipals de comprovació dels treballs executats en el CEIP Miguel de Cervantes, vol aclarir els següents aspectes:

– Les classes van començar amb total normalitat fa una setmana el passat 10 de setembre, dia oficial d’inici de curs. Les obres realitzades durant el mes d’agost sobre eficiència energètica (canvi de finestres) estan acabades a falta de qüestions que en tot moment ha estat previst que s’acabaren dins del termini d’execució del que disposava legalment el contractista. Es tracta d’una inversió única per a este centre per part de la Diputació de València de més 200.000 euros aprovada per la Resolució del 28.07.2018.

– D’altra banda, en estos moments ja s’estan arreglant les persianes d’infantil i la brigada d’obres de l’Ajuntament iniciarà els treballs per a tapar i lluir l’obra que ha quedat al descobert en canviar les finestres; així mateix les obres del gimnàs estan totalment acabades hui en dia. Res que no estiguera previst que se solucionara per a completar l’obra a tan sols 8 dies de l’inici de les classes, una obra extraordinària en vacances escolars que requerix respostes extraordinàries perquè tot estiga preparat per a l’alumnat. Este ha sigut l’objectiu del treball tècnic de l’àrea de secretària i contractació, intervenció econòmica, urbanisme i infraestructures i educació.

– Pel que fa al pati de jocs d’infantil, l’obra urgent que va donar resposta al despreniment de rebles en Pasqua es va finalitzar i va certificar.

– Respecte a l’estructura de l’edifici i problemes en la façana, l’Ajuntament de Xirivella va fer una actuació urgent en les vacances escolars del mes d’abril amb una inversió de més de 7.000 euros amb el compromís que el CEIP Miguel de Cervantes fóra prioritat en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. El projecte, amb un pressupost aproximat d’1 milió d’euros, està elaborat, aprovat pel ple municipal i s’està treballant amb la Conselleria per a poder tenir delegada la competència d’obra i poder licitar-la.

 

L’Ajuntament de Xirivella lamenta l’alarma social generada davant una obra d’eficiència energètica que des del principi la Conselleria i el consistori han considerat segura per a l’alumnat. Fa una crida a la responsabilitat de tots i totes i a la col·laboració amb la comunitat educativa del CEIP Miguel de Cervantes per a poder millorar sempre les condicions de l’alumnat, que és el que importa.

 

Xirivella, 19 de setembre de 2018