Comunicat en defensa del prestigi de la Policia Local

Arran les informacions aparegudes a la premsa sobre la Policia Local de Xirivella enviades per un sindicat minoritari a l’Ajuntament de Xirivella, la Regidoria de Seguretat Ciutadana, que dirigix Josep Manel Moret, vol aclarir alguns aspectes:

– El Departament de Policia Local de Xirivella compta en estos moments amb el major nombre d’efectius dels últims anys. En concret, dels 45 llocs de treball assignats al departament, en l’actualitat n’estan coberts 43. L’Equip de Govern treballa perquè en els pròxims mesos es puga cobrir el 100% dels llocs de treball.

– Les dependències policials estan construïdes l’any 2010 i l’acta de final d’obra confirma que la construcció s’ha fet complint escrupolosament la normativa vigent. Precisament esta normativa impedix, per motius de seguretat, la instal·lació de reixes a les finestres, com reclama el sindicat minoritari. L’últim informe del Pla de Prevenció de Riscos Laborals de setembre de 2017 confirma que no hi ha cap intervenció urgent per fer a les instal·lacions.

– El sindicat minoritari a l’Ajuntament de Xirivella està duent a terme una campanya de desprestigi que afecta negativament la pròpia imatge pública del cos de la Policia Local, que dia a dia treballa durament per garantir la seguretat de la ciutadania.

– Esta campanya de desprestigi d’este sindicat coincidix en el temps amb una reivindicació d’increment salarial, que actualment està en fase de negociació amb la representació sindical al complet.