Comunicat referent al CEIP Cervantes

Respecte a la situació de les obres a realitzar al col·legi Cervantes, l’Ajuntament de Xirivella vol comunicar els següents fets per a la tranquil·litat de totes les famílies i del personal del centre:

1.- Amb la caiguda de les primeres rajoles durant el mes de gener, l’Ajuntament comunicà la situació a la Conselleria d’Educació i col·locà tanques a les zones que es trobaven en situació de risc.

2.- Esta circumstància va coincidir en el temps amb la posada en marxa del Pla Edificant, cosa per la qual la Conselleria va decidir incloure les obres de reparació dins de l’esmentat Pla. Així ho ha anunciat recentment el conseller d’Educació, Vicent Marzà, durant la visita al centre.

3.- El Pla Edificant preveu que siguen els mateixos ajuntaments aquells qui gestionen les obres amb fons de la Conselleria. Este Pla, que inclou tots els col·legis de la localitat, finalitza l’any 2022. Això no vol dir que les obres es vagen a realitzar en eixe any, sinó que és el mateix Ajuntament qui dicidix què afronta primer i què després, ja que és evident que no es pot escometre tot a la vegada. Sens dubte, la situació de les llindes del Col·legi Cervantes obliga que esta siga la primera obra a escometre. També ho haguera sigut encara que no hi hagueren nous despreniments.

4.- Davant la caiguda de noves rajoles el passat dimecres 21 de març, com a conseqüència del temporal de vent, l’Ajuntament, previ informe dels serveis tècnics municipals, ha sol·licitat la intervenció urgent de la Conselleria i ha decidit que en el cas que esta no puga fer front a la situació amb la rapidesa necessària, executar les obres de sanejament de manera subsidiària, amb la qual cosa durant la setmana de Sant Vicent es puguen realitzar els treballs necessaris. Al mateix temps, este dilluns la brigada d’obres de l’Ajuntament fixarà les tanques al terra per evitar que els xiquets i xiquetes puguen menejar-les o ficar-se dins dels espais tancats.

5.- Tant l’Alcaldia com la Regidoria d’Educació es posaren en contacte el passat divendres 23 de març amb la direcció del centre i amb la presidència de l’AMPA per a comunicar-los l’actuació d’emergència de l’Ajuntament i totes les actuacions que s’estan duent a terme en contacte amb la Conselleria.