En estat d’alarma també combatim la violència masclista

(Xirivella, 23/03/20) La Xarxa de Centres Dona, gestionada des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, continua atenent les dones víctimes de la violència masclista durant l’estat d’alarma, que implica el confinament en les llars. Els telèfons habilitats per a l’atenció a les dones que ho precisen són el 016, que no deixa rastre en la factura i el 900 580 888.

No obstant això, i degut precisament a la situació actual d’aquestes dones, que poden estar confinades a casa al costat dels seus maltractadors, pot resultar difícil que puguen contactar amb els telèfons d’atenció. Per això, des de la Xarxa de Centres Dona es demana a les persones que, pel motiu que siga tinguen contacte amb aquestes dones i sàpien de la seua situació, que els pregunten si necessiten que eixes persones facen el crit d’atenció per elles.

D’altra banda, el Ministeri d’Igualtat ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica, a través de Whatsapp, per a ajudar a les víctimes de violència de gènere durant el període de confinament. A través d’aquest nou servei, les víctimes de maltractament podran sol·licitar suport psicològic immediat a través dels telèfons 682916136 i 682508507.

Finalment i davant una situació de perill, Igualtat insta a la víctima a abandonar el domicili si és possible i telefonar a la policia. En aquest cas, no seran sancionades per no respectar l’estat d’alarma.