Gent major amb molta marxa

Més de 500 persones han participat en les accions que promouen la visibilització d'un col·lectiu molt important per al desenvolupament del municipi.

La Setmana de la Gent Major 2018 de Xirivella ha acabat amb un gran èxit de participació en totes les activitats que ha preparat l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Gent Major coordinada per Puri Botella. Més de 500 persones han participat en les accions que promouen la visibilització d’un col·lectiu molt important per al desenvolupament del municipi. Accions culturals, esportives i lúdiques han centrat els cinc dies de la Setmana, on destaquen les passejades organitzades tant a la zona centre com al barri de la Llum, el viatge a Alcalá de Júcar o la classe de zumba a l’aire lliure.

La regidora Puri Botella s’ha mostrat molt satisfeta amb el resultat de la Setmana d’enguany, celebrada del 7 a l’11 de maig. “Tots els actes s’han preparat amb la participació i el protagonisme de la gent major, així que és normal que hagen disfrutant molt i que l’assistència als actes haja sigut de rècord. És una mostra més de la força que té este col·lectiu en Xirivella, que ja és protagonista de quasi totes les iniciatives associatives, festives o dels actes reivindicatius. Com jo dic sempre: les iaies i els iaos tenen molta marxa”, conclou la regidora.

L’alcalde Ricard Barberà, per la seua banda, ha explicat que la Setmana de la Gent Major trenca els estereotips de la gent gran del poble. “Estem davant d’un col·lectiu divers i plural, amb persones que desitgen ser protagonistes de les seues vides i també de la vida del poble de Xirivella. Per a moltes d’elles la setmana és un xicotet parèntesi de metges, de responsabilitats amb els néts i fills, i de poder cuidar-se i fer coses d’oci per a elles i ells”, ha assegurat l’alcalde.

A més de les passejades, el viatge i la classe de zumba, la gent major de Xirivella ha pogut disfrutar de cine al Teatre Auditori, d’una exposició fotogràfica sobre el municipi, xarrades sobre els recursos i serveis per a les persones majors, un programa de ràdio, el certamen de poesia i la Gala de la Gent Major 2018.