Inversions en les escoles

El conseller Vicent Marzà visita Xirivella i confirma que totes les escoles del municipi estan incloses en el pla Edificant de millora dels centres educatius.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha visitat Xirivella acompanyat per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó. El conseller ha firmat en el llibre d’honor de l’Ajuntament i posteriorment ha visitat les instal·lacions del CEIP Gregori Mayans i el CEIP Miguel de Cervantes, acompanyat per l’alcalde, Ricard Barberà, la regidora d’Educació, Encarna Martí i el regidor d’Urbanisme, Michel Montaner.

El conseller ha anunciat, al CEIP Gregori Mayans, que totes les escoles de la localitat s’han inclòs dins del pla Edificant de la Conselleria, cosa que dotarà d’inversions suficients per a resoldre els problemes que patixen actualment els centres en el termini de quatre anys. Este pla permetrà a l’Ajuntament agilitzar els tràmits per a les actuacions prioritàries.

Per la seua banda, el CEIP Miguel de Cervantes ha estat beneficiari d’una ajuda pressupostària per valor de 230.000 euros en el marc del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València, per a realitzar actuacions de conservació i manteniment.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha explicat que eixes actuacions serviran per a què els xiquets i xiquetes estiguen en millors condicions. “En concret, per a Xirivella, tots els centres educatius entraran en el pla EDIFICANT o en el pla de la Diputació i, per tant, tindrem una millora evident dels centres”, ha assegurat el conseller.

Segons la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, “estem invertint 230.000 euros per a poder fer possible l’eficiència energètica perquè hem pogut comprovar que les portes i finestres estan més de quaranta anys en gran part de les aules”.

Per la seua banda, l’alcalde, Ricard Barberà, ha posat en valor la col·laboració entre administracions per a fer realitat este projecte de millora educativa. “Això vol dir que l’Ajuntament posarà molt de treball des del departament d’Urbanisme i ho farem amb molt de gust perquè és per el bé de l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”, ha conclòs.

Per a la regidora d’Educació, Encarna Martí, “l’educació dels nostres xiquets i xiquetes és el bé més preciat que tenim a Xirivella i treballar per a aconseguir inversions és la nostra responsablitat perquè l’alumnat s’ho mereix. Gràcies a l’esforç de molts, de mestres i famílies millorarem les infraestructures de les nostres escoles publiques, les de tots i totes”.

El regidor d’Urbanisme, Michel Montaner, també ha expressat la seua satisfacció davant l’anunci de les inversions i ha assegurat que el seu departament posarà tots els mitjans necessaris per a traure endavant cadascun dels projectes i que la comunitat educativa “tinga els col·legis que mereix”.