Presentar instàncies des de casa, més fàcil encara a Xirivella

Primer va ser el web, després el portal de transparència, i ara li ha arribat el torn de modernitzar-se a l’oficina virtual de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xirivella. Amb la nova interfície, l’oficina virtual guanya en usabilitat, és a dir, és més intuïtiva i fàcil de gestionar per a la ciutadania, que trobarà un disseny modern i similar al d’altres oficines electròniques i que l’ajudarà a fer molts tràmits des de l’ordinador de casa, sense necessitat de desplaçar-se a l’Ajuntament.

L’oficina virtual, a més d’incorporar un buscador de tràmits més eficaç, s’integra en el sistema electrònic de gestió d’expedients. Ho explica Fernando Torregrosa, tècnic municipal del departament d’Informàtica: «Des de fa anys, a Xirivella tenim implantada l’administració electrònica. En el funcionament diari de l’Ajuntament tenim integrats els nostres programes de gestió i funcionament intern amb l’oficina virtual que oferim a la ciutadania. El que una persona presenta de manera telemàtica, s’insereix automàticament, i sense necessitat de cap intervenció addicional per part de cap treballador públic, en el sistema informàtic de l’entitat. És una administració electrònica real».

En paraules de Josep Agustí, regidor de Transparència i Informació: «En l’Ajuntament de Xirivella els “papers” no van de departament en departament, sinó que des del primer moment, quan es registren, s’incorporen a la gestió electrònica».

Per part seua, Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, afig: «Encara hi ha poques administracions que hagen implantat un sistema integral de gestió electrònica, però en este punt Xirivella està en primera línia, gràcies al treball de secretaria i del departament d’Informàtica, i això permet agilitar els tràmits i minimitzar la possibilitat d’errors humans».

Tutorials, campanyes de bones pràctiques i visor pressupostari
Per a facilitar l’accés a l’oficina virtual, la Regidoria de Transparència i Informació està preparant diversos tutorials i materials de divulgació, tant en format vídeo com en PDF.

A més, la regidoria que dirigix Josep Agustí també llançarà dos campanyes en les xarxes socials municipals, una per a donar a conéixer els continguts de la web i una altra orientada a fomentar les bones pràctiques en l’ús de les xarxes socials i de les TIC, amb informació referent a ciberseguretat, ciberassetjament, rumors, discurs de l’odi, etc. Finalment, i abans que acabe el present mandat, el regidor confia a poder implantar en el portal de transparència un “visor pressupostari” més detallat i complet que l’actual.