Reivindicación conjunta por la C-3

Els alcaldes i alcaldessa dels municipis afectats per la línia C3 reivindicaran el compliment dels plans previstos pel Ministeri de Foment.

Els representants dels diferents municipis per on transcorre la línia de rodalies C3 i diverses plataformes de suport al transport terrestre, s’han reunit en l’Ajuntament d’Utiel per a valorar i presentar les mesures que es van a prendre per a fer visible el descontentament, dels ajuntaments afectats, per la falta d’inversions en la línia ferroviària que unix València amb la localitat de Camporrobles i que afecta a dotze municipis de la Comunitat Valenciana.

Davant l’incompliment per part del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, de destinar una partida a la millora d’infraestructures de la línia de rodalies C3, els alcaldes i alcaldessa dels municipis han expressat la seua decepció i frustració per la falta d’inversions per a esta línia; i per açò han acordat engegar diferents accions amb la finalitat de mostrar el seu descontent i pressionar perquè es realitzen les millores necessàries per a unir estos municipis d’interior amb la ciutat de València.

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha recordat que el ministre De la Serna «va venir i ens va prendre el pèl en anunciar un pla de 320 milions i ara no veure un euro».

Una de les primeres mesures que van a dur a terme és la d’unir-se a la iniciativa que els alcaldes dels municipis de l’àrea metropolitana de València, juntament amb la Generalitat i l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), van presentar dilluns passat 9 d’abril que consistix a desplaçar-se a Madrid per a reclamar inversions al transport ferroviari que no s’inclouen en els Pressupostos Generals de l’Estat. Ja que la falta d’esforç inversor en el transport ferroviari a la Comunitat Valenciana no és només en l’àrea metropolitana, sinó que s’estén a altres línies com la C3.

Aprofitant la visita dels alcaldes a Madrid i per a donar visibilitat a la demanda, també està previst convocar la ciutadania a realitzar concentracions en els diferents Ajuntaments per a mostrar el seu suport a la marxa que es realitze en la capital. Ja que estos dotze municipis reunixen una població potencialment usuària del transport públic de més de 160.000 persones.

De la mateixa manera els alcaldes i alcaldessa de la línia C3 sol·licitaran, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, que presenten esmenes als Pressupostos de l’Estat per a la inclusió en els mateixos de la partida pressupostària a la qual es va comprometre el Ministre de Foment el passat mes de desembre (320 milions d’euros) quan va presentar en el Pla de Millores de Rodalies de la Comunitat Valenciana i en el qual es destinaven més de 1.400 milions d’euros a les infraestructures ferroviàries.

També es presentaran mocions de suport en tots els Ajuntaments afectats perquè es visualitze, d’una forma clara i contundent el descontentament dels diferents Consistoris, davant la falta de compromís del Ministre de Foment.

Estes reivindicacions per part dels dotze municipis afectats es porten realitzant des de setembre de 2015, quan es va signar la coneguda “Declaració de Xirivella” en la qual se sol·licitava al Govern, i més concretament al Ministeri de Foment, el seu compromís d’invertir en l’electrificació de la línia que suposaria una reducció dels temps de trajecte, així com l’augment de la freqüència del nombre de trens, l’adequació de totes les estacions i l’obtenció de la certificació UNEIX- EN 13816 (Qualitat en el Servei de Transport Públic de viatgers).

Esta Plataforma de Municipis pels quals discorre la Línia C3 format pels municipis de: Aldaia, Alaquàs, Loriguilla, Xest, Riba- Roja, Xiva, Bunyol, Setaigües, Requena, Utiel, Camporrobles i Xirivella és una mostra que la demanda d’este servei és una necessitat que va més enllà de les ideologies polítiques, ja que el problema del servei ferroviari afecta a tots els ciutadans d’aquesta línia que veuen com el seu dret a comptar amb un transport digne i a l’altura del segle XXI es veuen minvada una vegada més, per les promeses incomplides per part del Ministre de Foment.