Reunió per a millorar els polígons

S'ha dialogat sobre la llei d'àrees industrials, les ajudes de l'IVACE i el mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, s’ha reunit amb el president de l’Associació d’Industrials Polígon Verge de la Salut (ASIVISA), Alberto Fortaleza, i el gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), Diego Romà, per a tractar el projecte de llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, la resolució d’ajudes de l’IVACE per a inversions en àrees industrials, l’implantació de banda ampla als parcs empresarials i el mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana.

En esta trobada també ha estat el regidor d’Urbanisme, Michel Montaner, el regidor de Desenvolupament Local, Paco Navarrete, i la tècnica de l’Agència de Desenvolupament Local, Maite Margareto.

El gerent de FEPEVAL ha insistit en la importància de la nova llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana que està previst que s’aprove en abril, així com en les possibilitats de les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).
I és que, gràcies a esta nova línia de crèdits que concedeix la Generalitat en març, es podran fer inversions en els polígons de Xirivella ja que, a partir d’este any, el municipi pot estar beneficiat per primera vegada.

També s’ha parlat de les ajudes per a la implantació de banda ampla per a que als polígons tinguen una bona connexió a Internet. Com a condició per a poder percebre esta ajuda pública, és necessari que els parcs empresarials estiguen identificats i inclosos en una llista oficial.

Durant la reunió s’ha fet menció al mapa de sòl industrial de la Comunitat Valenciana, una ferramenta per a la promoció de les àrees empresarials, que actualitza el cens dels parcs industrials i descriu les seues característiques, infraestructures i serveis.

La pròxima assemblea general de FEPEVAL es celebrarà a Xirivella i el més probable és que siga el dia 1 de març.

El regidor d’Urbanisme, Michel Montaner, ha agraït la informació al gerent de FEPEVAL y ha comentat que “esta és una bona oportunitat per a millorar els polígons de Xirivella”. S’ha mostrat convençut de que, “tant l’Associació d’industrials com l’Ajuntament, uniran esforços per tal d’obtenir els millors resultats d’esta línia de subvencions”.

L’alcalde, Ricard Barberà, ha valorat positivament esta reunió ja que “ha valgut per a tractar les possibilitats que obri la nova llei d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana per al foment dels polígons industrials, referents a nivell estatal en la matèria”. A més, ha destacat que “el programa d’ajudes que ha llançat l’IVACE per a la millora dels polígons mereixerà un treball de col·laboració amb l’Associació Empresarial per a determinar intervencions més prioritàries”.