Sara Tatay i Víctor Peinado, guardonats com a millors esportistes de Xirivella 2017-2018

Divendres passat 28 de setembre, el Teatre Auditori Municipal Pepe Correa de Xirivella va acollir la celebració de la tercera Gala de l’Esport, amb un gran èxit de participació i assistència. La gala, organitzada per la Regidoria d’Esports coordinada per Rubén Langa, va congregar tots els clubs esportius del municipi per donar l’enhorabona als prèviament elegits com a millors esportistes de Xirivella de la temporada 2017-2018.

La jove Sara Tatay Juan, del Club Gimnàstica Xirivella, va ser nomenada millor esportista femenina, un guardó que aconsegueix per segon any consecutiu. Per altra banda, Víctor Peinado González, del Club Esportiu Karate la Llum-Xirivella, va ser premiat com a millor esportista masculí.

Pel que fa al guardó ‘A tota una vida esportiva’, en esta edició va recaure en Jaime Molina Bañó, que des de fa 25 anys presidix el Xirivella Club de Futbol, club que enguany celebra el seu 50é aniversari.

En paraules de Rubén Langa, regidor d’Esports: «Estem molt contents de l’acolliment que any rere any té la gala. És un esdeveniment que preparem amb molta il·lusió i de la mà de tots els clubs esportius de Xirivella que tenen una participació molt activa en el seu desenvolupament. L’esport és un element fonamental en la societat i des de l’Ajuntament volem incentivar la seua pràctica des de la més primerenca edat i reconéixer la seua importància».

Enguany, Patricia Campos va ser l’esportista convidada a l’acte i l’encarregada, junt amb l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, i el regidor d’Esports, d’entregar els guardons als joves esportistes. Patricia, nascuda a Onda, és aviadora, cooperant i activista a favor dels drets de les dones i dels més pobres. Entrà a formar part de l’Armada i es va convertir en la primera dona a pilotar un reactor. És també entrenadora professional de futbol, i una de les primeres dones a entrenar un equip professionalment, el Carlsbad United F.C en els Estats Units. A més a més, ha col·laborat recentment amb la regidoria d’Igualtat i la d’Esport en la xarrada ‘Supera-T’, amb la finalitat de reforçar la figura de la dona en el món esportiu.

La gala va estar amenitzada per les actuacions còmiques del duo JuJa, format per Andrés González i Jano Naniano, que van omplir de rialles i bon humor el teatre.

«La gala va resultar molt satisfactòria i va ajudar a donar a conéixer als veïns i veïnes la gran quantitat d’esportistes amb talent amb els quals Xirivella compta. Amb ella, es posa en valor l’esforç dels equips i dels esportistes individuals que treballen molt intensament dia a dia» afegeix Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.

La resta de guardonats de cada club van ser:
– Club de Futbol Atlètic Barri de la Llum: Equip Cadet A
– Club Atletisme Peus Lleugers: Ana Isabel Cebrián García
– Club Bàsquet Xirivella: Equip Senior A
– Club Frontenis Xirivella: Equip femení
– Club Gimnàstica Xirivella: Claudia Picón Gil
– Club Esportiu Karate la Llum Xirivella: Alba López Cañada
– Club Natació Xirivella: Ivan Miralles Bernal
– Penya Ciclista de Xirivella: Susana Pérez Conejero
– Club Solymar Futbol Sala Xirivella: Equip Benjamí
– Club Futbol Sporting Xirivella: Equip Cadet masculí
– Xirivella Club de Futbol: Alexis Gasquet Martínez

L’acte va finalitzar amb un vi d’honor en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Xirivella.