Vacances en pau a Xirivella

6 xiquets i xiquetes saharauis passaran dos mesos amb famílies d'acollida.

L’Ajuntament de Xirivella ha donat oficialment la benvinguda als 6 xiquets i xiquetes saharauis que passaran l’estiu amb famílies d’acollida del municipi dins del programa Vacances en Pau 2017.

Els menuts i menudes podran viure lluny dels camps de refugiats durant els dos mesos de més calor. A més, coneixeran noves cultures, llengües i tradicions. Paral·lelament els xiquets i xiquetes passaran revisions mèdiques periòdiques.

L’alcalde Ricard Barberà ha donat la benvinguda en la llengua pròpia dels menuts i menudes i els ha convidat a passar unes setmanes aprenent una cultura nova i a divertir-se fent noves amistats. L’alcalde també ha posat en valor la gran tasca que realitzen les associacions solidàries de Xirivella, en concret, Talha, una de les més actives i reivindicatives de la localitat.

Les famílies xirivelleres, per la seua banda, coneixeran de primera mà una cultura diferent. L’acollida d’un o una menor saharaui és un exercici de solidaritat i dóna l’oportunitat de transmetre als fills i filles els valors de la tolerància, el respecte als altres, la generositat i la convivència en pau.

Es tracta d’una acció solidària que coordina l’ONG d’ajuda al poble saharaui, Talha Xirivella amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui, que engloba el conjunt d’associacions a la Comunitat Valenciana, du a terme esta iniciativa des de fa més de 20 anys.

Enguany han vingut a la Comunitat prop de 170 xiquets i xiquetes saharauis per a passar dos mesos lluny de conflictes i camps de refugiats.