9J – Xirivella al carrer

La plaça de Gerardo Garcés es convertirà en un espai de trobada on conviuran diferents agents i propostes, tal i com passa en la vida quotidiana.

L’Ajuntament de Xirivella ha programat per al pròxim 9 de juny “Xirivella al carrer” a la plaça Gerardo Garcés, una trobada festiva d’associacions i comerços on la protagonista és la ciutadania. Des de les 11 del matí fins a les 2 de la matinada, a la plaça es podrà disfrutar de degustacions gastronòmiques, música en directe i un fum d’activitats per a tota la família.

Durant les últimes setmanes s’han sumat comerços locals i entitats associatives que participaran en la trobada oferint demostracions i propostes. Per la seua banda, l’Ajuntament ha organitzat jocs i activitats infantils i juvenils, com ara un rocòdrom i una mascletà aquàtica. També hi haurà un torneig de la Fallera Calavera. Una de les accions més esperades és el «flashmob», una mobilització espontània amb música que tindrà lloc a partir de les 20 hores. I a la nit, la festa continua amb concerts.

L’esdeveniment té com a finalitat fomentar l’activitat econòmica i social del municipi afavorint la creació de sinergies entre estos sectors i generant experiències amb la ciutadania.

Per a l’alcalde, Ricard Barberà, «Xirivella al carrer és un concepte innovador de fer poble, de generar teixit associatiu i de compartir experiències. El dia 9 de juny eixim al carrer per mostrar el bo i millor del nostre poble, des d’associacions culturals i reivindicatives a una mostra representativa dels comerços de Xirivella».

«Estem preparant una experiència única i diferent», explica la regidora de Participació Ciutadana, Mónica Sánchez. «Xirivella al carrer és una forma innovadora de conéixer de prop les associacions i entitats que donen vida i enfortixen el nostre poble dia a dia i al mateix temps ens donen l’oportunitat de disfrutar amb elles tot un dia ple d’activitats i diversió. Sense dubte Xirivella al carrer es convertirà en un espai de trobada, participatiu i lúdic, fora de sèrie, que no podem perdre’ns».

El regidor de Comerç, Michel Montaner, per la seua banda anima a tots i totes a eixir al carrer i viure intensament esta festa de convivència a Xirivella. «Hem preparat una jornada molt novedosa per a donar a conéixer les activitats de les associacions i els productes dels comerços locals. Tot en un ambient festiu amb entreteniment per a la gent major i per als més xicotets i xicotetes. Vos esperem!».

«Xirivella al carrer» és la primera trobada d’estes característiques que se celebra al municipi.