Xirivella celebra el 25 N amb una programació ben completa

Xirivella és un municipi molt compromés amb la lluita per l’eliminació de la violència de gènere i una de les localitats que forma part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, un programa constituït per la Diputació de València.

El diumenge 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, i a Xirivella s’ha preparat un programa ben interessant i complet amb una sèrie d’activitats per commemorar este dia, que començaran el dilluns 19 de novembre.

Organitzats per la Casa de la Dona, la Regidoria d’Igualtat (coordinada per Isabel García) i la Comissió d’Igualtat, junt amb la col·laboració del Centre Jove, l’Espai Violeta, Dones de Xirivella en Acció, Dones de la Comarca i la Coordinadora de Dones de Xirivella per la Igualtat, s’han organitzat diferents actes en què s’anima tota la població a participar.

En el programa podem diferenciar activitats tals com la Trobada de Feministes a la Comarca, la presentació del llibre «Recuperar la historia de las mujeres: Las Republicanas», el cinefòrum… entre d’altres. Destaquem la manifestació a Xirivella que eixirà des de la plaça d’Espanya per a denunciar la violència cap a les dones, i a la qual convidem tota la ciutadania a participar. En paraules de Ricard Barberà, alcalde de Xirivella: «La lluita contra la violència contra les dones és cosa de tota la gent. A l’Ajuntament de Xirivella estem ben compromesos en la lluita contra esta xacra per això hem dissenyat juntament amb les associacions de dones feministes del poble una setmana d’activitats reivindicatives i visualitzadores de la lluita feminista, que no és altra que avançar en igualtat i en justícia».

Altres activitats ben interessants que es duran a terme durant esta setmana, són aquelles que tindran lloc al Centre Jove de Xirivella els dies 21, 22 i 23, mitjançant una campanya de sensibilització contra la violència de gènere entre la població jove dels Instituts de la localitat. En esta ocasió la prevenció de la violència de gènere serà el focus d’atenció per a la població jove de 2n de l’ESO, amb la qual es realitzaran activitats que giraran entorn de tres eixos: Dinàmiques de grup per a mostrar la falta d’igualtat en les relacions així com les relacions amb bons tractes i la violència de gènere; l’anàlisi i posicionament crític davant les propostes musicals més actuals; i, finalment, un espai per a reflexionar sobre les relacions en la població jove. «Es tracta d’una programació variada en què s’intenta fer partícip a tota la ciutadania de Xirivella. Mereix especial atenció l’activitat dels centres escolars, per la importància que té treballar contra la violència de gènere des d’edats primerenques», comenta Isabel García, regidoria d’Igualtat.

Des de l’Ajuntament animem tota la població a participar en la programació del 25 N per tal de reforçar i augmentar la lluita contra la violència de gènere.