Xirivella comença este divendres el projecte jove ‘Tu què vols?’

‘TU QUÈ VOLS?’ és un projecte impulsat per la regidoria de Participació, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Xirivella, coordinada per Mónica Sánchez, per al foment de la participació jove en les polítiques municipals.

Respon a l’objectiu de conéixer de primera mà les necessitats i interessos d’adolescents i joves, i la seua visió del municipi sobre aquells aspectes que afecten la seua vida (educació, salut, treball, cultura, oci, mobilitat, habitatge, participació…). D’eixa manera, s’elabora conjuntament una sèrie de propostes que guien el disseny de futures polítiques de joventut.

Una de les iniciatives d’este projecte és el Fòrum Jove sobre oci i cultura en el municipi que se celebrarà els pròxims divendres 22 de febrer i 1 de març a les 12.00 h en el saló de Plens de l’Ajuntament de Xirivella. En ell, participarà l’alumnat de batxillerat dels instituts Gonzalo Anaya i Ramon Muntaner.

Este fòrum forma part del procés participatiu de Xirivella + joventut, el qual té tres fases: coneixement, propostes i presentació de resultats.

En la primera fase, des del 29 de gener i fins al 15 de febrer, s’ha anat recollint l’opinió d’adolescents i joves a través d’enquestes, tallers participatius i accions en centres educatius (estes enquestes podran continuar realitzant-se en el web, al carrer i en col·lectius, fins a abril). La segona fase s’inicia amb el Fòrum Jove, seguidament l’Àgora Jove; i en la tercera fase, es presentaran els resultats entre març i maig.

En paraules de Mónica Sánchez, regidora de Participació Ciutadana, Adolescència i Joventut: «Els fòrums de joventut formen part de tot un procés participatiu i constitueixen una oportunitat única de conéixer la visió i demandes de les i els adolescents i joves, sobre ús de l’oci i temps lliure a Xirivella; així com les seues necessitats i propostes relacionades amb la utilització d’equipaments i espais públics. La nostra joventut ha de ser escoltada i des d’esta regidoria creem espais per a això”.

Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, conclou: «La joventut actual és el futur de la nostra Xirivella, i per això, és molt important i necessari que des de l’Ajuntament escoltem les seues necessitats i interessos que ens ajudaran a millorar el nostre municipi».