Xirivella demana al Consorci d’Aigües de L’Horta que es dote de recursos propis

La proposta de l'equip de govern (PSOE-Podem) va més enllà del canvi d'estatuts, ja en tràmit.

(Xirivella, 17/19/19) El govern local de Xirivella, conformat per PSOE i Podem, ha sol·licitat al Consorci d’Aigües de L´Horta la celebració d’una assemblea que estudie i aprove de manera immediata la dotació de recursos materials i personals propis. L’objectiu és que el Consorci funcione de manera autònoma i deixe de dependre del treball residual dels funcionaris dels cinc ajuntaments que l’integren. Comptar amb una mínima estructura operativa atorgaria a l’ens capacitat de gestió i inspecció. Concretament, es proposa la dotació de personal per a les funcions de secretaria/intervenció, administració i, segons proposta de la pròpia empresa, tasques d’enginyeria.

En un Ple Municipal recent, Compromís Xirivella va tirar avant una moció sobre el funcionament del Consorci amb el vot a favor del PP. El text aprovat instava l’elaboració d’un informe intern i un canvi d’estatuts en el Consorci perquè les principals competències recaiguen sobre l’Assemblea, més representativa, i no sobre la Junta de Govern com fins ara. En aqueixa ocasió, l’equip de govern municipal es va abstindre en considerar que totes dues qüestions estaven ja en tràmit.

L’alcalde Michel Montaner opina que “més enllà de quina siga la fórmula definitiva per a la gestió de l’aigua potable a Xirivella, cal posar els instruments necessaris perquè l’actual concessionària faça un treball eficient i de fàcil monitoratge per part de l’Ajuntament”. En 2021 caduca la societat constituïda per l’Ajuntament de Torrent i l’empresa privada Hidraqua, que és la que gestiona el servei actualment. “Si aquesta empresa mixta es dissol perquè a Torrent s’opta per un model de gestió 100% públic, el contracte amb el Consorci decauria i s’obriria la porta a la remunicipalització. Hem d’estar preparats per a aqueix escenari”, opina Karin Jansen, portaveu de Podem Xirivella i regidora de Medi Ambient.