Xirivella és joventut

El Centre Jove Xirivella, coordinat per la regidoria d’Adolescència i Joventut dirigida per Mónica Sánchez, va estrenar i posar en marxa un nou programa d’oci educatiu destinat a la població jove del municipi.

Per una part, un any més hem comptat amb les activitats de la ‘Setmana Jove d’Estiu’, les vesprades del 9 al 13 de juliol, en què la gent jove va disfrutar de les diverses activitats que es plantejaren, relacionades amb els videojocs, els esports i els jocs de taula. Es tracta d’una iniciativa que s’ha convertit en un espai d’oci saludable molt important per a la joventut del municipi, dirigida especialment als 13 i 16 anys.

Per altra part, i com a novetat d’enguany, s’ha celebrat per primera vegada el nou programa d’oci educatiu ‘Les Nits Joves d’Estiu’. Els tallers presentats començaven a les 21:30 h i acabaven a les 00:30 h; i la primera activitat realitzada va tindre lloc el dijous 5 de juliol, amb una jornada molt artística de talleres de dj, vídeo art, fotografia, grafit i dansa urbana. Els xics i xiques que hi acudiren disfrutaren d’una nit en què la cultura visual i artística fou la clau.

Seguidament, el 12 de juliol, els zombis arribaren a Xirivella amb el ‘Misteri Zombi’, que va consistir en una divertida gimcana de proves amb temàtica i ambientació zombi. Hi participaren més d’un centenar de joves, a més a més del nombrós públic espectador. El plantejament de l’activitat consistia en una sèrie d’enigmes que els participants devien resoldre mentre fugien dels zombies que hi havia solts pel carrer.

Finalment, l’encarregada de d’acomiadar-se va ser la celebrada ‘PisciFest’, amb diferents activitats gratuïtes amb l’entrada i fent ús de l’apertura de la piscina municipal a les nits. La música, els jocs d’aigua i les activitats esportives van posar punt final a uns dies en què la diversió, l’amistat i l’aprenentatge van ser els protagonistes entre els joves de Xirivella.

«Estes activitats han tingut molt bona rebuda, i representen l’inici d’una nova línia de treball que probablement continuarà i s’ampliarà en pròximes edicions, per tal d’oferir a la joventut alternatives d’oci saludable i educatiu», conclou Mónica Sánchez, regidora d’Adolescència i Joventut.