Xirivella estrena el ‘Punt Jove Samarra’

Dimecres passat 14 de novembre, es va inaugurar a Xirivella el ‘Punt Jove Samarra’, una iniciativa de la regidoria d’Adolescència i Joventut coordinada per Mónica Sánchez, que s’emmarca dins del programa d’intervenció sobre el barri ‘Viu Samarra’. Està dirigit a la població adolescent, entre 12 i 16 anys, i es tracta d’un espai de trobada de gent jove per a xarrar, participar en els diferents tallers proposats, informar-se… Busca la dinamització del mateix a través d’intervencions municipals de diferents departaments, així com la implicació de la ciutadania resident i molt especialment les associacions i els col·lectius veïnals que es troben en este barri.

Les activitats tindran lloc en el Centre Cívic (avinguda de la Pau) tots els dimecres de 17.00 a 20.00 h. Compta a més, amb la col·laboració de l’Associació veïnal av. de la Pau i adjacents, els quals han apostat amb molta il·lusió perquè es desenvolupen estes activitats per a la ciutadania més jove del barri.

En paraules de Mónica Sánchez, regidora d’Adolescència i Joventut: ”El ‘Punt Jove Samarra’ es crea com a resposta a una de les necessitats arreplegades en el barri de Samarra després d’un diagnòstic participatiu del barri, realitzat per la regidoria de Participació Ciutadana, Adolescència i Joventut. El pla d’actuació jove en Samarra l’hem iniciat inaugurant el ‘Punt Jove Samarra’, dirigit a la població adolescent, amb el treball d’un equip humà de dinamització i dins del marc dels programes d’oci educatiu”.

Durant este trimestre i fins a nadal esta iniciativa permetrà conéixer millor les possibilitats de futur de la intervenció amb població adolescent, un repte necessari per a estimular una ciutadania des de la base. Este espai es convertirà en un amplificador dels serveis i ofertes de la mateixa regidoria de cara a joves que en estos carrers estan més allunyats del Centre Jove Municipal.

Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, conclou: “El Barri de Samarra és un barri important a Xirivella, vinculat al creixement històric del poble. Des de l’equip de govern hem entés que era el moment de plantejar actuacions concretes que milloren la qualitat dels veïns i veïnes del barri. Esta iniciativa dirigida al sector jove de la població se suma a unes altres que ja estan en marxa o que pretenem implantar prompte”.