Xirivella estrena nou portal de transparència

Xirivella estrena el seu nou portal de transparència, un projecte que es va plantejar per a realitzar durant el 2018 i així s’ha complit, en llaures a una major transparència i que prompte estarà disponible per a la ciutadania. La personalització d’este portal el fa molt més accessible, intuïtiu i organitzat, de manera que la informació es pot buscar molt més fàcilment. L’Ajuntament de Xirivella té com un dels seus objectius estratègics aconseguir un nivell de gestió municipal eficaç, productiu i pròxim a la ciutadania.

Este projecte a més, inclou també la realització d’un procediment per a facilitar el dret d’accés a la informació pública, recollit en la Llei 2/2015 del 2 d’abril de Transparència, Bon Govern i Participació de la Comunitat.

La creació i implantació del nou portal de transparència ha sigut possible gràcies a la subvenció de la Conselleria destinada a les Entitats Locals de la Comunitat, per a així fomentar la participació ciutadana en la transparència i en l’accés a la informació pública.

En paraules de Josep Manuel Agustí, regidor de Transparència i Informació, “Ara que el portal de transparència ja recull un bon nombre de dades i referències, havia arribat el moment de canviar el format per a fer-lo més clar, atractiu i també més fàcil de gestionar. Per descomptat, quan el nou portal estiga accessible encara faltaran molts continguts, i és que no podem oblidar que un portal de transparència està sempre en construcció, i que darrere de la informació que s’ofereix hi ha el treball de molts funcionaris i funcionàries que a vegades han de canviar les seues rutines i adaptar-se a noves formes de treballar. Ara els pròxims reptes són actualitzar la imatge i el funcionament de la seu electrònica i incorporar en el portal de transparència un “visor pressupostari”, una eina informàtica que permetrà a la ciutadana saber exactament en què es gasten els diners que paga amb els seus impostos”.

Per a facilitar la localització de la informació, s’ha classificat per temàtiques: institució, informació econòmica i pressupostària, informació pública, rellevància jurídica i patrimonial, contractes, sous, regals i viatges. A més, es poden consultar totes les xifres de la transparència a tan sols un clic.

Actualment, el portal està en fase d’introducció de dades, per la qual cosa una part segueix en construcció i s’anirà emplenant a poc a poc; encara que ja està disponible per a la seua visualització i la sol·licitud d’accés està operativa per complet.

“Continuem avançant en transparència. Una forma d’acostar l’administració a la ciutadania i reforçar la democràcia. Gràcies al nou format del portal de transparència, la ciutadania ho tindrà més fàcil per a arribar a la informació pública i per a conéixer quines decisions prenem els seus representants i com es gestionen els recursos municipals” conclou Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.

Enllaç del portal: https://nodejs2.digitalvalue.es:8872/xirivella_transparencia/