Xirivella obri al públic les piscines d’estiu i el gimnàs municipal

(Xirivella, 30/06/20) L’Ajuntament de Xirivella obrirà al públic, a partir del dimecres 1 de juliol, les dues piscines d’estiu i la sala de musculació del poliesportiu. Les limitacions i controls d’aforament, l’ús de màscara excepte en la pràctica esportiva, el tancament de vestuaris i la salvaguarda de les distàncies personals seran normes d’obligat compliment en tots els casos. En les piscines d’estiu s’ha pres com a referència la làmina d’aigua per a establir els aforaments, realitzant-se una estimació restrictiva sobre la hipòtesi que tot el públic present en la instal·lació es banya a un mateix temps. Amb aqueix mètode de càlcul, l’aforament màxim permés en la piscina del Poliesportiu Ramón Sáez serà de 550 persones; en el Barri de la Llum, l’aforament queda establit en 250 persones.

Basant-se en l’historial d’ocupació d’anys anteriors, l’Ajuntament descarta en principi la implantació de torns i de cita prèvia en les piscines recreatives. No obstant això, segons assenyala Rubén Langa, regidor d’Esports, «les condicions d’ús estaran sempre subjectes a l’evolució de la pandèmia i els indicadors sanitaris, i podríem introduir també variacions si percebem alguna disfunció en els dies de major afluència». Aquestes són les normes d’ús que regiran en les dues piscines d’estiu de Xirivella:

– HORARI: de dilluns a diumenge, d’11 a 19 hores

– AFORAMENTS: Poliesportiu Ramón Sáez 550 persones
Barri de la Llum 250 persones

– HIGIENE de mans abans d’entrar

– GRUPS de 10 persones màxim

– MÀSCARA obligatòria per a moure’s pel recinte

– DISTÀNCIA mínima de 1,5 metres entre no convivents, dins i fora de l’aigua

– PROHIBIT romandre en la zona de platja

– VESTUARIS tancats al públic

– CONDÍCIES per a ús individual i urinaris al 50% d’aforament

– FONTS d’aigua potable tancades per seguretat

– OBLIGACIÓ d’obeir al personal de la instal·lació

IMPORTANT: L’Ajuntament ha incrementat la freqüència i intensitat en la neteja i desinfecció de les piscines. NO ES PERMETRÀ l’entrada de cadires, taules i ombrel·les alienes a la instal·lació. El públic usuari podrà utilitzar el mobiliari del berenador, però haurà de desinfectar-lo després de cada ús amb els productes virucides disposats en el Punt Net

La cita prèvia sí que serà imprescindible a la sala de musculació municipal, en la qual s’estableix un aforament màxim de 15 persones i una hora de temps màxim d’entrenament. El públic usuari no podrà compartir màquines, materials ni begudes i serà responsabilitat seua la desinfecció dels aparells després de cada ús, tot això sota la supervisió del personal de la instal·lació. Aquestes són les normes d’ús:

– HORARI: De dilluns a divendres, de 09 a 22 hores
Dissabtes, de 9 a 14 hores
(Obert també a l’agost)

– IMPRESCINDIBLE CITA PRÈVIA: 607 61 78 30

– AFORAMENT: 15 persones simultàniament

– HIGIENE de mans abans d’entrar

– MÀSCARA obligatòria mentre no s’entrena

– DISTÀNCIA mínima de 1,5 metres entre usuaris/as

– 1 HORA de temps màxim d’entrenament

– PROHIBIT compartir màquines, materials i begudes

– MÀQUINES de cardio al 50% d’aforament

– DESINFECCIÓ d’aparells després de cada ús per part de l’usuari/a

– VESTUARIS tancats al públic

– OBLIGACIÓ d’obeir al personal de la instal·lació

– CONDÍCIES obertes per a ús individual