Xirivella planta 73 arbres i 155 arbustos amb motiu de la Setmana de l’Arbre

Xirivella és hui més verda gràcies a la massiva plantada d’arbres i plantes arbustives realitzada durant aquesta passada setmana amb motiu de la Setmana de l’Arbre de 2020. En total, han sigut 73 arbres (moreres, prunes, pomeres, llimeres, oliveres, garroferes, celtis…) i 155 arbustos (lavanda, romer, menta, llorer, sàlvia…) els que san plantat a les escoles i en diferents zones del municipi, com ara al barri de la Llum, al Poliesportiu Municipal, al Parc Clara Campoamor, a l’Alqueria Serra…

Han participat les comunitats educatives del CEIP Rei En Jaume, CEIP Gregori Mayans, CEIP Cervantes, CEIP Vicente Tosca i CEIP Ramón y Cajal; l’IES Ramon Muntaner i l’IES Gonzalo Anaya; l’EPA Enric Valor; i el Centre Ocupacional; així com el moviment associatiu i diferents col·lectius del municipi, concretament, el Centre Jove, Apax, la Casa de la Dona, la Xiri, la Falla Mont de Pietat, Adixi, Hayca , Gira-sols, Jubilats Barri La Llum, AMPA Vicente Tosca i Falla Barri La Llum.

L’Ajuntament ha proporcionat els arbres i arbustos i s’ha comptat amb la faena de preparació del terreny i assessorament dels jardiners i la brigada municipals. Des del consistori han agraït la implicació i ajuda de l’associacionisme local, els col·legis i els seus equips docents i del personal de Jardineria.

L’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, ha manifestat: “En un municipi els arbres són una mica més que un ornament urbà; els arbres són vida per a la població. Durant la Setmana de l’Arbre intentem conscienciar a la comunitat escolar sobre la importància de generar espais verds i mantindre’ls en benefici comú. La qualitat mediambiental de Xirivella és una prioritat per al meu govern”. En aquesta mateixa línia, la regidora de Medi Ambient, Karin Jansen, ha ressaltat que “la Setmana de l’Arbre és un exemple de com la ciutadania pot reclamar espais de decisió per a dissenyar Xirivella”. “Decidir quins arbres volem, on els volem, i plantar-los, és una excel·lent manera de lluitar contra l’emergència climàtica”, ha conclòs.