Xirivella rebrà 53.928 euros per a activitats extraescolars

Xirivella rebrà 53.928 euros per a activitats extraescolars, dins d’una línia extraordinària de 9 milions d’euros en ajudes destinades als ajuntaments valencians per a organitzar activitats extraescolars i de reforç que està preparant la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

La proposta de línia d’ajudes que la Conselleria està tramitant se centra en el fet que els ajuntaments puguen organitzar activitats complementàries per a l’alumnat fora dels centres educatius, així com activitats extraescolars de suport educatiu, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar des d’Infantil fins a Batxillerat i FP per tal de compensar els efectes negatius de la COVID-19 al llarg del pròxim curs 2020-2021.

El conseller Vicent Marzà ha subratllat que “els 9 milions d’euros que destinem als ajuntaments són fonamentals perquè el nostre alumnat tinga igualtat d’oportunitats”. “Són perquè els ajuntaments puguen desplegar una oferta d’activitats com més àmplia millor per a reduir els efectes negatius de la COVID-19”, ha indicat.

Per la seua banda, Roberto Romero, regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xirivella ha assenyalat que “a Xirivella hem fet un gran esforç econòmic per a donar cobertura a l’alumnat amb menys recursos i aquesta injecció addicional de diners ens permetrà reforçar els programes d’activitats en condicions de seguretat durant el pròxim curs”. En aquest sentit, ha matisat que “les extraescolars són àmbits transversals que beneficien a un gran nombre de famílies i faciliten la conciliació laboral”.

La finalitat d’aquesta proposta de subvencions és que els ajuntaments puguen dissenyar i organitzar programes d’activitats fins el 23 de juny de 2021. Per tal que tot això puga desenvolupar-se de la manera més ràpida possible, la Conselleria té previst que es puga abonar el 100 % de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.