Xirivella recupera el teatre infantil

Arranca la campanya 'Anem al teatre', que enguany, a causa de la pandèmia, s'ha traslladat al pati dels set col·legis de la localitat

(Xirivella, 29/04/2021) El teatre infantil ha tornat a Xirivella amb la campanya Anem al teatre, que en esta ocasió ha canviat el seu format habitual per a adaptar-se a les mesures sanitàries derivades de la pandèmia. Per això, el teatre s’ha traslladat de l’auditori, on se solia celebrar, al pati de cadascun dels col·legis de la localitat. D’esta manera, l’alumnat podrà presenciar les obres a l’aire lliure i amb distància de seguretat.

La campanya ha arrancat este dijous en el CEIP Miguel de Cervantes. Prop de tres-cents xiquets i xiquetes de primer a quart de primària han gaudit durant tot el matí de les tres sessions de l’espectacle Els colors de l’arc de Sant Martí, que ha oferit la companyia Tramant Teatre. Entre rialles i emocions, s’ha parlat de respecte a la naturalesa, companyonia i de responsabilitat cívica. Ha sigut un retrobament entre l’alumnat i la cultura en viu molt esperat per tots.

“La cultura i l’educació van unides. Hem fet un treball conjunt de reinvenció per fer arribar el teatre als col·legis i que l’alumnat no deixe de tindre l’oportunitat de poder gaudir d’ell. És, sens dubte, una de les nostres prioritats per a l’escenari que s’obri després de la superació progressiva de la pandèmia”, han assegurat Encarna Martí, regidora d’Educació, i Roberto Romero, responsable de Cultura, durant la representació inaugural del cicle.

Anem al teatre, que enguany aconseguix la seua trenta-tresena edició, també visitarà els col·legis Antonio Machado, Mare de Déu de la Salut, Gregori Mayans, Ramón y Cajal, Vicent Tosca i Rei En Jaume fins al pròxim 31 de maig. A més de la companyia Tramant Teatre, també participen en esta ocasió Dani Miquel, amb l’espectacle L’arbre generós, i Rubén Aparisi, que interpretarà l’obra Respira.