Xirivella s’obri a Europa amb l’Oficina de projectes

El passat dijous 20 de juliol va tindre lloc en l’Ajuntament de Xirivella la signatura per dos anys del contracte amb l’empresa Fundación Equipo Humano. En l’acte estigueren presents l’alcalde, Ricard Barberà, Paco Navarrete, regidor de Desenvolupament Local i Ocupació, i la representació de l’empresa, Mayka García.

La creació i posada en marxa de l’Oficina de projectes, objecte final d’este contracte, pretén promoure, mitjançant la captació de fons europeus, les següents línies d’actuació:

1. Eficiència energètica
2. Desenvolupament local i projectes de promoció econòmica, per tal d’oferir suport a les empreses de Xirivella
3. Smart city: modernització de l’administració, aproximació ciutadana, gestió més eficient dels recursos
4. Més altres iniciatives d’àmbit cultural i social

En paraules de l’alcalde: «Es tracta d’una signatura molt important, ja que Europa oferix moltes oportunitats que des de Xirivella hem de conéixer i explorar. La prioritat és ampliar i potenciar les línies de treball que l’Ajuntament ja realitza, tal com l’eficiència energètica i les polítiques de la Casa de la Dona. Es tracta d’un projecte que proporcionarà resultats a mitjà i llarg termini, però el més important és que nosaltres ja l’hem iniciat».

Equipo Humano està format per un equip multidisciplinari amb gran experiència en projectes europeus, i tenen com a missió identificar i fer realitat les oportunitats de finançament generades per diferents institucions europees, prestant suport tècnic.

«Este és un projecte que suposarà noves oportunitats tant per a l’Administració pública com per a les entitats particulars. Iniciem un llarg camí i no exempt de dificultats, però Xirivella per fi, entra en el camí europeu i obri noves portes al futur», conclou Navarrete.