Xirivella s’uneix a les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana per a llançar la campanya Contagia’t de Prevenció.

Amb motiu del “Dia internacional de lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues"

Hui, 26 de juny de 2020, es commemora el “Dia Internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues”. Aquest dia, celebrat a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues, és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant la labor que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana com a actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions. La Comunitat Valenciana compta amb 86 UPCCA, que sumen més de 100 professionals experts en prevenció de conductes addictives.

La campanya de l’ONU d’aquest any 2020, es desenvolupa sota el lema “Millor coneixement per a una millor cura” fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder atallar el problema. Les UPCCAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA, com a serveis locals competents per al desenvolupament d’actuacions encaminades a eliminar o modificar els factors de risc associats al consum de drogues o a altres conductes addictives, treballen activament per a dotar d’informació efectiva a la població sobre els riscos del consum de drogues i el desenvolupament de conductes addictives. I per a generar capacitats i destreses que permeta a les persones ser reflexives i actuar en benefici de la seua pròpia salut.

Per a commemorar aquest 26 de Juny de 2020, la UPCCA de Xirivella participa al costat de les diferents UPCCAS de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagiate de prevenció” per a informar la ciutadania de manera clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.

La campanya Contagia’t de Prevenció, inclou un vídeo realitzat de manera conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “previndre el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència.”