XXVII Edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos

(Xirivella, 15/10/20) Amb l’humor com a motor de la creació escènica i una extensa i consolidada trajectòria, la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial, resisteix a l’envit de la pandèmia sanitària i calfa motors per a la celebració de la seua 27a edició. Organitzat per l’Ajuntament de Xirivella, el certamen, que cada any vesteix la localitat amb el millor clown de l’escena contemporània, s’adapta als protocols pertinents per a desenvolupar del 5 al 15 de novembre prop d’una vintena d’espectacles i activitats paral·leles per a tots els públics. Muntatges en els quals el clown es fon amb el teatre, el circ, la dansa i la música en directe per a mostrar-nos el poder del riure i els seus beneficis en temps de la Covid. “La Mostra és una cita amb l’humor reconeguda i valorada a nivell internacional, un tresor local consolidat durant quasi 30 anys”, recapacita l’alcalde Michel Montaner. “Pensàvem que res podia amenaçar-la, fins que va arribar la pandèmia i va emmascarar els somriures. El nostre repte, en aquest 2020 carregat de sobresalts, és aconseguir que les riallades sonen més alt que mai i vencen el tap de la màscara”, conclou Montaner

L’esperit del festival es manté intacte

La programació d’enguany s’ha vist condicionada per la pandèmia i el festival ha hagut de prescindir de les companyies internacionals així com del tradicional Esmorzar solidari a favor de l’ONG PayaSOSpital i de la Xocolatà amb la qual cada any es posava la guinda final a esta cita. De la mateixa manera, ha hagut de substituir el programa de mà i el flayer per la informació digital. Malgrat això, l’esperit del festival de reivindicar l’art de fer riure continua intacte, així com el preu popular de les seues entrades -4€- , assequibles a totes les butxaques. Les tradicionals Clowonferències i el Concurs Nacional de Números Clown Los Hijos de Augusto, senyals d’identitat de l’esdeveniment, es mantenen també en aquesta nova convocatòria sota el marc de #CulturaSegura. I tot això al costat del foment de la formació pedagògica de professionals i afeccionats, un altre dels pilars del certamen, que es continuarà desenvolupant a través de la realització de cursos i tallers específics.  “La Mostra és molt més que la suma de números clown, la Mostra és senyal d’identitat del nostre municipi i enguany la volem presentar com a antídot enfront de la gravetat de la pandèmia”, assegura el regidor de Cultura, Roberto Romero. “A més, aquesta edició és també especial per ser la primera en la qual no figura Sanfran com a director, encara que em consta que està sent un jubilat molt actiu i que li costa desconnectar del tot, la qual cosa li agraïm. Estem convençuts que Elba, la nova responsable, sabrà recollir el guant i prosseguir el camí amb talent i imaginació”, assevera el regidor

La Mostra de Pallassos comptarà com sempre amb el Teatre Auditori Municipal com a espai escènic per a acollir la programació de pagament i traslladarà els espectacles de carrer gratuïts als patis dels col·legis de Xirivella, a les funcions matutines dels quals es podrà accedir mitjançant invitacions per tal de controlar els aforaments.

Entre les companyies que desembarcaran enguany en aquesta festa de l’humor, l’audàcia i la improvisació, destaquen, entre moltes altres, Filis Teatre, capitanejada per l’actor extremeny Francis J. Quirós (Cucko), guanyador de El Gran Show del programa televisiu Got Talent; la companyia dirigida per Tornillo Magic Clown, alter ego del pallasso i mag Quique Montoya; la companyia La Sincro, que arribarà a Xirivella amb una proposta guardonada l’any passat amb el Premi FETEN al Millor Espectacle de Carrer; la companyia Muu, en la qual la tècnica acròbata i el clown s’uneixen per a oferir en els seus treballs una sorprenent i divertida visió del món; o la companyia Mortelo & Manzani, composta per dos excèntrics pallassos que fan de l’humor la seua forma de vida.

La 27a Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses està organitzada per la Regidoria de Cultura, l’Ajuntament i la Casa de Cultura de Xirivella, està patrocinada per SARC/Diputació de València, l’Institut Valencià de Cultura, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura i Turisme de Comunitat Valenciana, i compta amb l’estimable col·laboració de comerços i col·lectius socials i culturals del municipi.

La programació completa i totes les seues novetats i sorpreses es donaran a conéixer en roda de premsa el pròxim 29 d’octubre.