Biblioteques

BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES MUNICIPALS DE XIRIVELLA

Xirivella compta en l’actualitat amb una xarxa de biblioteques públiques municipals ubicades a diferents barris de la població.

Des del 1996 el barri de la Llum disposa d’un servei de biblioteca instal·lat al Centre Sociocultural del barri.Biblioteca_estudi

L’any 2002, l’Ajuntament inaugurà les noves instal·lacions de la biblioteca central, abans ubicades a la Casa de la Cultura, que han estat ampliades i renovades i actualment es troben al Centre Cultural Ausiàs March. Aquest nou centre bibliotecari té una superfície útil total de 848 m2 i està totalment adaptat per a les persones amb minusvalies, seguint la normativa vigent al respecte. També està equipat amb alarma per a la prevenció d’incendis i antirrobatori.

Recentment, al novembre de 2008, la biblioteca del barri de Sant Ramon, ubicada al Centre Cultural Ausiàs March II, ha canviat d’ubicació i s’han inaugurat unes noves instal·lacions al Centre Cívic Ernest Lluch, amb les mateixes característiques tècniques que la biblioteca central. Aquest centre dóna servei a un ampli sector de la població dels barris de Sant Ramon i Mont de Pietat.

En resum, uns edificis moderns, equipats amb noves tecnologies al servei de la informació i la cultura. Qualsevol persona pot accedir als serveis i al fons documental de forma lliure i gratuïta i es pot fer ús del servei de préstec amb un sól carnet de lector vàlid per a les biblioteques de la xarxa.

El fons documental de la xarxa local de biblioteques compta amb més de 40.000 llibres, 1.300 vídeos o DVD’s, 1.200 CD’s i CD-Rom’s i una hemeroteca on es poden consultar més de 90 títols de publicacions periòdiques.

Totes les biblioteques públiques diposen d’una sala per al públic infantil i una altra per adults i joves a partir de 15 anys.

A més, a la Biblioteca Central disposem d’una secció de fons local amb les diverses publicacions, fullets, cartells i d’altres documents referents a Xirivella.