Carta oberta de l’alcalde

Xirivella és un municipi de quasi 30.000 habitants integrat en l’àrea metropolitana de València i connectat amb les grans infraestructures viàries de l’est peninsular. La seua proximitat amb la ciutat i amb el port de València, el cinqué d’Europa en volum de mercaderies, la converteixen en una localitat molt atractiva per a usos residencial, industrial, comercial i logístic.

Però més enllà del seu potencial econòmic, Xirivella atresora molts altres valors que la converteixen en un municipi singular. L’horta que l’embolica, amb una xarxa mil·lenària de regadius, acredita la seua florent tradició agrícola i suposa un apreciable pulmó verd per a ús i gaudi dels seus habitants.

Xirivella és també un municipi altament compromés amb els avanços socials i la cultura. La nostra Casa de la Dona és un referent en matèria d’igualtat entre homes i dones. I la nostra Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos constitueix una parada obligatòria en el circuit europeu d’espectacles ‘clown’.

Els valors que representa la Unió Europea – llibertat, germanor i solidaritat- formen part de la nostra essència com a municipi. Som gent oberta al món, disposada sempre a rebre al visitant amb un somriure. Europa representa per a Xirivella una finestra a altres maneres de ser i de viure, alhora que un espai comú on compartir les nostres creences democràtiques més profundes.

Com a alcalde d’una ciutat dinàmica i integradora, manifeste la meua voluntat de cooperació amb altres ciutats europees. I pose a la seua disposició la nostra experiència en totes les matèries que treballem a nivell municipal: des dels serveis socials a la cultura, des de la sensibilització mediambiental als reptes tecnològics del món que ve. Xirivella ja no s’entendria a si mateixa si no fóra des d’una vocació plenament europeista. Per a Xirivella, Europa va ser el passat, és el present i serà el futur.

Us convidem a conéixer-nos.